Complete boekhoudoplossing voor kmo’s en accountants

Met Briljant Account beschikt u over een compleet boekhoudpakket waarmee u snel en efficiënt de boekhouding voert. Verwerk facturen en bankafschriften (zowel manueel als elektronisch), bereid btw-aangiftes voor, beheer afschrijvingen én stel inzichtelijke rapporten op. Dankzij zijn modulaire opbouw en naadloze integratie met Briljant Administrator is Briljant Account uitermate geschikt als boekhoudsoftware voor de kmo en de boekhouder of accountant.

Snelle verwerking boekhouddocumenten

Briljant Account laat u toe facturen, creditnota’s en andere boekhoudstukken op een snelle manier in te geven via overzichtelijke schermen en menu’s. Beschikt u over elektronische documenten, zoals e-facturen, CODA-afschriften en SODA-boekingsdocumenten? Dan hoeft u bijna niets meer manueel in te voeren.

Elektronische btw-aangifte

Belgische btw-aangiftes, de btw-eindejaarslisting, de intracommunautaire opgave en zelfs de fiches 281.50 en Intrastat-aangifte verlopen allemaal elektronisch. Of u nu een of meerdere aangiftes moet verwerken, Briljant Account bezorgt ze steeds in het vooropgestelde formaat zodat u ze eenvoudig en snel kunt indienen bij de betreffende administraties.

Automatische verwerking van elektronische betalingen

Met Briljant Account kunt u uw bankafschriften zowel manueel als elektronisch verwerken. Via CODA-bestanden verloopt het proces automatisch en dus veel sneller. Betalingen aan leveranciers voert u uit in enkele klikken – gedaan met het nodeloos overtypen van betaalgegevens. En wenst u uw klanten te domiciliëren, dan worden ook deze opdrachten in enkele klikken naar uw bank verstuurd.

Uitgebreide afschrijvingsmodule

De uitgebreide afschrijvingsmodule van Briljant Account maakt het mogelijk om uw investeringselement aan te maken vanuit de aankoopfactuur die u boekt. De software berekent automatisch de afschrijvingstabel en boekt die in op het gevraagde tijdstip. Investeringstabellen bijhouden in Excel behoort daarmee definitief tot het verleden.

Krachtige analysetools en dashboards

Alle basisrapporten voor het voeren van een boekhouding zijn voorhanden. U beschikt over financiële dashboards waarmee u in één oogopslag de financiële gezondheid van uw bedrijf vaststelt. Ingebouwde budgetcontrole en extra-comptabele of analytische boekhouding zorgen voor al de extra informatie die u nodig heeft voor een goed financieel beheer van uw onderneming. Alle data exporteert u trouwens eenvoudig naar Excel zodat u ook uw eigen rapporten kunt samenstellen.

Naadloze integratie met ERP-software

Briljant Account is volledig compatibel met Briljant Administrator, dé tool voor uw verkoop-, aankoop- en voorraadbeheer. Dankzij geïntegreerde facturatie boekt u uw facturen onmiddellijk in het verkoopjournaal in zodat dubbel werk vermeden wordt.

Dé totaaloplossing voor de boekhouder en de kmo

Briljant Account beschikt over alle functionaliteiten om uw boekhouding snel en efficiënt te voeren. In combinatie met onze andere oplossingen (vennootschapsbelasting, personenbelasting, jaarrekeningprogramma) bouwt u een volledige suite voor het beheer van elke financiële afdeling.